Невероятен Фалкао чупи рекорд на Виери


В. Мухарски

Радамел Фалкао влезе в историята на Атлетико Мадрид. Kолумбиецът е първият футболист на “дюшекчиите” с пет гола в един мач. Звездата на Атлетико днес наниза пет попадения във вратата на Депортиво Ла Коруня при успеха на “червено-белите” с 6:0.

Досегашният рекорд на “дюшекчиите” се държеше от Кристиан Виери, който през 1998 г. реализира четири гола във вратата на Саламанка, но тогава Атлетико загуби с 4:5. Радамел Фалкао дори изпревари Кристиано Роналдо в настоящата голмайсторска листа на Примера дивисион. Португалецът е с 13, докато колумбиецът вече е с 16 гола. Лидер остава Лионел Меси от Барселона с 21 попадения.

Резултатът в днешната среща бе открит в 23-ата минута от Диего Коща, засичайки топката с глава във вратата от няколко метра. Рики удари греда за Депортиво в 27-ата минута, но в следващата атака Фалкао започна с головата фиеста след като напредна отдясно и с премерен плътен удар удвои - 2:0. В 42-ата минута Фалкао с уникален удар от въздуха вкара страхотен гол и направи резултата класически.

Фалкао се разписа и от дузпа в 64-ата минута, а в 67-ата отново колумбийската звезда бе на точното място, за да добави още един гол във вратата на Депортиво - 5:0. Шестото попадение в мача Фалкао вкара в 71-ата минута с хубав изстрел от границата на наказателното поле.

209