Райо Валекано - Реал Мадрид ще се играе днес


Н. Гавазов

Мачът от петия кръг на Примера дивисион между Реал Мадрид и Райо Валекано, който снощи беше отложен заради саботаж на електрическата система на стадиона, ще се играе тази вечер. Както е известно, по-рано през деня се появиха най-различни слухове свързани с двубоя, включително и такива, в които се твърдеше, че на Реал Мадрид ще бъде присъдена служебна победа.

В ранния следобед стана ясно, че испанските футболни чиновници са преценили, че домакините нямат никаква вина за случилото се и по този начин срещата ще се състои. Тя беше планирана да започне в 21:00 часа българско време, но преди малко Лигата взе решение двубоят да стартира 15 минути по-рано.

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е настоявал мача да започне в 18:00 часа, но вицепрезидентът на Лигата Хавиер Тебас е бил категоричен за началния час и не е отстъпил пред натиска на столичани.

„Ние определяме кога да започне двубоя и не се безпокоя от това, какво ще говорят в Реал. Имаме договорка с телевизионния канал и трябва да я уважаваме", каза Тебас.

 

84