Барса с обрат срещу Осасуна (видео)


В. Мухарски

Барселона победи Осасуна с 2:1 в гостуването си в Памплона в среща от 2-я кръг на испанската Примера Дивисион. Каталунците дори изоставаха в резултата, но благодарение на звездата си - Лионел Меси успяха да стигнат до пълен обрат.

В 18-ата минута Йоренте откри резултата за шок на феновете на Барса. Лама центрира към далечната греда, където Хосеба Йоренте от доста трудна позиция засече от воле и направи Валдес безпомощен - 1:0.

Барса все пак изравни, но това стана след спорна ситуация в 76-та минута. Реферът първо попречи на играч на Осасуна и това позволи на Меси да започне опасна контраатака. Аржентинецът пусна към намиращия се в засада Алексис, което не бе маркирано от съдията. Санчес подаде на Педро, който подаде в наказателното поле, а Алексис поднесе на Меси и аржентинецът с шпагат засече - 1:1.

При разправиите домакините получиха и червен картон, след което с човек повече Барса успя да нанесе втори удар. Меси с силен удар засече подаване на Алба и прати топката в мрежата за крайното 1:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



220