Барса нанесе първи удар на Реал (видео)


В. Мухарски

Барселона победи Реал Мадрид с 3:2 в първото Ел Класико за сезона в мач за Суперкупата на Испания. Кристиано Роналдо и Лионел Меси отбелязаха по един гол за своя отбор, а освен тях това сториха Педро Родригес и Чави за Барса, а Ди Мария се разписа за Реал. В началните минути на срещата каталунците бяха по-активни.

В 19-ата минута Дани Алвеш намери добре Лео Меси, но ударът на аржентинеца мина встрани от вратата. В 27-ата минута Раул Албиол се справи с опасна атака пред неговата врата. В 32-ата минута Педро стеля много силно, но нямаше късмет да се разпише. Така двата тима се прибраха на почивката без отбелязан гол.

През втората част паднаха попаденията в тази среща. В 54-ата минута звездата на "белите" Кристиано Роналдо откри резултата. Португалецът изпревари Серхио Бускетс и засече с глава след центриране от корнер на Йозил - 0:1.

Само минута по-късно резултатът вече бе изравнен. Масчерано намери по прекрасен начин Педро, който надбяга Фабио Коентрао и реализира за 1:1. В 69-ата минута Иниеста изработи дузпа, която Лео Меси превърна в гол - 2:1. В 74-ата Йозил бе изведен срещу Валдес, но пропусна да се разпише.

Това обаче стори Чави за Барса в 78-ата минута. Той получи прекрасен пас от Андрес Иниеста и с удар от десет метра прати топката във вратата на Касийяс за 3:1. В 85-ата минута Ди Мария вкара за 3:2 след груба грешка на Валдес. До нов не се стигна и по този начин двата тима остават интригата за реваншна, който е идната сряда в Мадрид.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



331