Атлетик може да уволни Биелса


Н. Гавазов

Аржентинският специалист Марсело Биелса може да бъде уволнен от поста старши-треньор на Атлетик. Ако това се случи, най-вероятно за негов наследник ще бъде назначен Ернесто Валверде. Причината за това решение може да стане инцидентът на вчерашната пресконференция, по време на която Биелса разкритикува строителната компания, която не успя да завърши реконструкцията на базата преди началото на подготовката за новия сезон.

„Те си изпълняват работата отвратително и знаят за това. Това ме дискредитира като треньор. Не си взех умишлено отпуска и три седмици загубих за да подготвя тренировъчна програма, а тук още нищо не е готово. В края на краищата аз нося отговорност за мястото където тренираме. Всичко трябваше да е свършило на 2 юли, но досега е направено само половината. Не разбирам какво става и имам усещането, че сме измамени", заяви Биелса пред журналистите.

Малко след това изказване Атлетик излезе със специално изявление, в която обясни, че изказването на Биелса е лично и клуба не се ангажира с него. Освен това, клубните босове се извиниха на строителната компания, обръщайки внимание, че контрол и оценка на качеството на работата осъществява само Борда на директорите.

 

90