Официално: Виланова е новият старши-треньор на Барселона


Н. Гавазов

Официалният сайт на Барселона съобщи, че Тито Виланова е новият старши-треньор на отбора, подписвайки с клуба нов двегодишен договор. Както е известно, по-рано специалистът изпълняваше задълженията на помощник-треньор на Хосеп Гуардиола.

В първото си интервю на новия пост, Виланова подчерта, че не планира да внася някакви сериозни изменения в отбора.

„Гуардиола е мой приятел, той ми е като брат. За мен е голяма чест, че работих с него в продължение на пет години. След срещите с Челси той каза, че иска да си вземе почивка и ми съобщи, че от клуба ще ми направят предложение. В началото бях изненадан, аз не съм очаквал подобно нещо и имах нужда да обмисля всичко", цитира официалният Twitter на Барселона думите на Виланова.

„Дружбата ни с Гуардиола продължава да бъде силна както и по рано, а семействата ни са много близки. Между нас никога не е имало нито една лоша дума или жест. Нито един брак в света не може да бъде толкова стабилен, както са отношенията ни с Пеп", каза още новият наставник на Барселона.

„Не планирам да правя никакви изменения в състава. Алвеш остава в отбора - недейте вярва на слухове. За Кейта ще кажа само, че ако желае, може да остане. Нищо не съм чувал за 35-милиони трансфери. Никой, никакви цифри не ми е съобщавал. Ние ще търсим централен и ляв защитник", завършва Виланова.

 

71