Моуриньо: Головете на Меси нямат никаква стойност


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо смята, че Кристиано Роналдо трябва да вземе „Златната топка", въпреки че Лионел Меси е отбелязал повече голове от португалеца. Според сънародника на Кристиано, попаденията на аржентинеца не са постигнали целта си, тъй като Барселона загуби надпреварата за титлата.

Както е известно, Меси вкара 50 гола в Примера дивисион, докато Роналдо остана втори с четири попадения по-малко и според повечето специалисти, звездата на каталунците отново е фаворит за „Златната топка".

„Меси отбеляза 50 гола, които нищо не струват, както и 42 попадения на Кристиано през миналия сезон. Роналдо не успя да стане голмайстор, но аз мисля, че горчивината от поражението трябва да бъде подсладена от „Златната топка", цитира Goal.com. думите на Моуриньо.

„Ще стане ли Роналдо шампион на Европа? Реал е едно, а националния тим е друго нещо. Клубовете обикновено са по-силни и в Португалия той няма толкова добри партньори, както тук в Мадрид, поради това не бива да очакваме, че само един може да постигне победа за нас и да вкара 10 или 15 гола, независимо, че се явява най-добрия играч в света", допълни наставникът на Реал Мадрид.

 

181