Реал Мадрид е шампион на Испания


В. Мухарски

Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с класическото 3:0 в среща от отложения 20-и кръг в Примера. След успеха Реал Мадрид стана шампион на Испания за 32-ри път в историята. Столичани запазиха преднината си от 7 точки на върха на класирането и вече са недостижими два кръга преди края на шампионата.

Гостите от Мадрид решиха нещата в своя полза още през първата част. В 11-ата реферът посочи бялата точка след игра с ръка на Хавиер Мартинес. Кристиано Роналдо изпусна дузпата  и не успя да даде преднина на "белите".

Все пак в 16-ата Гонсало Игуаин откри резултата. Нападателят получи хубав пас от CR7 и с красив удар от пеналта опъна мрежата при горния ляв ъгъл на вратаря - 1:0. В 20-ата Месут Йозил удвои преднината за гостите. Той се разписа след хубава скоростна акция на "белите", при която с асистенция се отчете Роналдо.

В 22-рата останаха съмнения за игра с ръйа на Сами Кедира в наказателното поле, но реферът продължи играта. След почивката падна и второто попадение за Реал. След изпълнение на корнер Кристиано беше оставен непокрит и с глава отблизо реализира 44-тия си гол в Примера и оформи крайния резултат в срещата.

87