AS: Пике се скара с Гуардиола


Н. Гавазов

В лагера на Барселона назрява скандал, съобщава част от днешната испанска преса. Според информация на AS, защитникът на каталунците Жерар Пике се е скарал с Гуардиола на една от петъчните тренировки, когато е разбрал от своя треньор, че той няма намерение да го пуска в мача Реал Мадрид.

Отношенията между треньора и играча отдавна не са идеални. След загубата в Памплона в началото на година отново се заговори за конфликт между двамата, което доведе до спекулации, че бранителят може да продължи кариерата си в Италия или да се завърне на Острова. По-късно нещата бяха изгладени, а Пике започна да намира по-често място в основния състав на Гуардиола.

Според AS, този път бранителят не се е въздържал и след срещата с Реал Мадрид е казал няколко нелицеприятни думи на своя наставник, който пък от своя страна може да изпрати Жерар на пейката в двубоя срещу Челси от полуфиналите на Шампионската лига.

Sport обаче твърди в днешния си брой, че подобно нещо няма да се случи и Пике все пак ще играе срещу лондончани. бившият играч на Манчестър Юнайтед все пак има сериозен опит от подобни важни срещи, много добре се справя с изнасянето на топката, а също така е склонен да бележи попадения, което също може да бъде от ключово значение.

 

80