Барса взе трудно гостуването си на Сарагоса (видео)


В. Мухарски

Барселона взе трудна победа като гост на Сарагоса в среща от 32-ри кръг на Ла Лига. Резултатът бе открит след половин час игра. Домакините поведоха с гол на Карлос Аранда. Той стреля два пъти, като първо топката се отби в краката на Валдес, но при добавката Аранда с глава насочи в мрежата - 1:0.

Радостта на домакините не трая дълго, тъй като само шест минути по-късно, след центриране от корнер, стражът на Сарагоса - Хименес подари топката на Карлес Пуйол, който с удар по земя вкара за 1:1. Само три минути по-късно "каталунците" направиха пълен обрат. Алексис напредна по крилото и центрира към Меси, а аржентинецът овладя на гърди, справи се със защитник на домакините и с много силен удар отбеляза за 1:2.

Секунди преди края на полувремето Абрахам Минейро получи втори жълт картон за задържане на Алексис и по този начин юношата на Барса остави своят настощ отбор - Сарагоса с човек по-малко цяло второ полувреме. След почивката паднха останалите две попадения, като това дори стана в последните минути на второто полувреме. 

В 85-ата минута Хавиер Паредес извърши нарушение срещу Алексис и съдията назначи дузпа за Барса. От бялата точка Меси  бе точен за 3:1. Точка на спора бе сложена в 90-ата минута когато Лео пусна добре към Педрито, който реализира за крайното 4:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



120