Барса без проблеми при визитата си на Севиля (видео)


В. Мухарски

Барселона победи Севиля като гост с 2:0 в среща от 28-ия кръг на Ла Лига. Срещата логично започна с натиск на "каталунците". Още в 11-ата минута Педро изпусна невероятна възможност да открие след като не успя да се справи останал очи в очи с вратаря на домакините.

Все пак Барса стигна до гол в 18-ата минута на срещата. Чави Ернандес реализира след като изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар 1:0. Последваха пропуски на Иниеста за гостите и на Ману за домакините.

Така се стигна до 25-ата минута, когато дойде времето и на звездата на Барса Лео Меси да се разпише в тази среща. Аржентинецът се освободи от Спахич и прати топката в мрежата на Палоп за крайното 2:0. Малко по-късно стражът спаси вратата си след удар на Чави.

В 33-ата Ману можеше да намали, но ударът му срещна гредата. До края на първата част пропуск направи и Фабрегас, а с добра намеса отново се отчете вратаря на Севиля. След почивката домакините опитаха да върнат поне едно попадение, но това така и не стана и Барса се поздравиха с трите точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



179