Синът на Марадона: Меси е много след баща ми


Н. Гавазов

Синът на Диего Марадона сравни звездата на Барселона Лионел Меси със своя баща. Според Диего Армандо-младши, футболистът на каталунците никога няма да достигне величието на световния шампион 1986 година, като една от причините е фактът, че Меси никога не е печелил голям турнир с националния отбор на родината си.

„Моят баща продължава да бъде много преди Меси, който не е печелил Световно първенство. Меси е отличен голмайстор и обича сам да завършва атаките

„Единият е най-добрият дипломат на футбола, докато другият събира целият футбол в себе си", сподели синът на Марадона. „Баща ми все още е далеч пред Меси, защото Лео още не е печелил световно първенство."

„Меси е изключителен голмайстор и обича повече да завършва атаките на своя тим. Футболът се промени много от времето, когато играеше моя баща и днес всичко е по-бързо. Не бива да забравяме обаче, че в Барселона Меси играе с двама феноменални играчи като Шави и Иниеста. Сигурен съм в едно нещо: никога няма да се роди човек като баща ми. От друга страна, играчи като Меси ще се раждат може би веднъж на всеки сто години", цитира Insidefutboll димите на Марадона-младши.

 

74