Моуриньо: Ние сме лидери и не разбирам къде са нашите фенове


Н. Гавазов

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Мориньо отбеляза отличната игра на съперника, работата на неговия наставник и атмосферата на стадиона по време на вчерашния мач с Райо Валекано на „Де Валекас Тереза Риверо". Както е известно, столичани постигнаха много трудна победа с 1:0 над своя съперник, която обаче се оказа достатъчна да бъде запазена дистанцията от десет точки пред Барселона в класирането.

„На този стадион може много леко да загубиш точки. Райо не заслужаваше да загуби. Някой може да каже, че не играхме добре. Равенството беше справедливия резултат, защото противникът ни игра фантастично и той не заслужава приказките, че ние играхме лошо. Съперникът ни заслужава да чуе, че свърши фантастична работа срещу нас. Той направи живота ни труден и имаше три стопроцентови положения за гол. Играчите, треньорския щаб и привържениците на Райо Валекано заслужават да чуят, че те са заслужавали повече", заяви Моуриньо след мача.

„Ние трябваше да се справим с опасностите от статичните положения и упорито да се борим за всяка топка. Ако не бяхме съсредоточени в отбрана, нямаше да победим. Щастлив съм от крайния резултат и от работата на момчетата, но съм достатъчно умен за да разбера, че домакините не заслужаваха загубата. Надявам се, че те ще продължат добрата си работа и фантастичния сезон, който правят", допълни португалският специалист.

„Атмосферата на стадиона беше невероятна. В Испания не са много стадионите с подобна атмосфера и решението мачът да започне в 16:00 часа подхожда на това. Съжалявам единствено, че имахме подкрепата само на 300 човека, които дойдоха от Мадрид. Ние сме лидери в шампионата, а срещу Хетафе дойдоха само 30! И 300 сега. Не го разбирам това, защото имаме обща цел с нашите фенове и те могат да ни дадат много", каза още Моуриньо.

 

72