Гуардиола: Не може да спечелим титлата


Н. Гавазов

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола след победата с 2:1 над Атлетоко в мач от 25-я кръг на Примера дивисион призна, че неговият отбор няма големи шансове за победа в първенството на Испания. Както е известно, въпреки вчерашния си успех каталунците продължават да изостават с десет точки от своя исторически съперник Реал Мадрид, който по-рано се наложи над Райо Валекано.

„Не смятам, че ще станем шампиони, но ние ще продължаваме да се сражаваме до самия край", цитира Goal.com. думите на Гуардиола.

„Доволен съм, че успяхме да преодолеем един труден противник и преминахме през едно много сериозно изпитание. Виктор Валдес отново показа, че е един от най-добрите вратари в света, а Меси по традиция пое отговорността в най-важния момент" добави той. Той е истински лидер, който прави крачка напред, когато отборът му се нуждае от него. Лео изпълнява тази роля вече четири години", продължава наставникът на шампионите.

Гуардиола се изказа иронично по отношение на наказанието на аржентинеца, който заради натрупани жълти картони ще пропусне мача със Спортинг Хихон в петък.

„Всички искаха да му дам почивка. Ето сега той ще има възможност да почине, също както Пепе", каза още Гуардиола.

 

74