Подобно на Реал, Барса също с измъчена победа (видео)


В. Мухарски

Барселона успя да стигне до много трудна победа при гостуването си на Атлетико Мадрид в дербито на кръга на Ла Лига. По този начин "каталунците" скъсиха разликата в класирането с Реал Мадрид на 10 точки. Играчите на Барса не впечатлиха с красива игра, тъй като игараха доста под възможностите си.

Първата възможност за гол се откри пред Чави, но негов удар мина над вратата. Малко по-късно Меси нахлу по крилото, но реферът прецени, че аржентинецът си е повел топката с ръка и му показа жълт картон (пети негов за сезона), който ще попречи на звездата да играе в следващата среща на отбора.

В 36-ата минута красива комбинация между Меси, Фабрегас и Дани Алвеш завърши с удар на бразилеца като по този начин бе открит резултата. Малко по-къснп Атлетико се опита да върне попадението, но отново Валдес изпревари Фалкао и попречи на колумбиеца да изравни.

След почивката домакините стигнаха до равенство. Това стана в 49-ата минута, когато Фалкао се разписа след центриране от корнер и лоша намеса на Бускетс, който отклони топката към Фалкао, който не се поколеба да стреля за 1:1.

Така се стигна до 81-ата минута, когато Лео Меси стреля от фаул и изненада Тибо Куртоа за крайното 2:1. Меси подходи изключително хитро и стреля, докато домакините построяваха стената.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



198