Реал Мадрид излъга Райо Валекано (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид победи като гост с минималното 1:0 Райо Валекано в среща от 25-ия кръг на Ла Лига. През първата част "белите", облечени днес в третия си червен екип, играха доста слабо, като съдията ощети домакините на няколко пъти. В 20-ата минута реферът спести втори жълт картон на Серхио Рамос, който удари лакът в лицето на Диего Коща.

В 38-ата минута домакините удариха греди чрез Франсиско Медина - Пити, който стреля, а топката се отби от единия в другия стълб, но не пожела да влезне в мрежата на Реал. Столичани все пак стигнаха до гол след почивката. В 54-тата минута грешка в защитата на Райо позволи на Кристиано Роналдо да реализира 29-ия си гол в Примера след брилянтно изпълнение с пета.

В 63-ата минута CR7 бе близо до това да вкара втори гол, но ударът му от фаул бе спасен. Последваха пропуски на домакините. В 73-ата минута Мичу бе изведен срещу Касийяс, но нападателят прати топката над вратата. 120 секунди по-късно стражът на Реал спаси невероятен удар от около 30 метра на Касадо.

В последните минути на срещата Роналдо отново бе близо до гол от фаул, но не сполучи, а малко по-късно Мичу бе изгоен с директен червен картон. В последната минута на мача Арментерос бе на метър от голлинията, но не намери добре топката и по този начин уби всички надежди на Валекано за нещо повече от загуба.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



115