Гуардиола: Играчите ми показаха, че не треперят от слуховете за моето бъдеще


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола заяви, че снощната победа над Валенсия е доказателство, че спекулациите около бъдещето му не е обезпокоило играчите. Както е известно, каталунците пометоха „прилепите" с 5:1 в мач от 23-я кръг на Примера дивисион и запазиха дистанцията от десет точки в класирането от своя конкурент Реал Мадрид.

Часове преди сблъсъка на „Камп Ноу", в медийното пространство се появи новината, че през лятото Гуардиола ще замени Арсен Венгер на мениджърския пост на Арсенал. Това всъщност беше поредният слух от последните няколко седмици, свързващ Пеп с напускане на Барселона.

„На десет точки сме зад Реал Мадрид, но нашата игра показа, че ние не сме толкова далече от предизвикателството да запазим интригата в лигата  жива и в следващите три месеца трябва да продължим да играе по начина, по който го направихме днес. Ако отборът продължава да играе на ниво, както тази вечер, не ме интересува какви са заглавията на вестниците - това показаха играчите ми", заяви след мача Гуардиола.

 

77