Финалът за Купата на Краля ще се играе във Валенсия


Н. Гавазов

Финалът за Купата на Краля най-вероятно ще се играе на „Местая" във Валенсия, съобщава днешната испанска преса. Както е известно, първоначално за домакин на последния мач от втория по значимост клубен турнир в Испания бе определен да бъде „Сантяго Бернабеу", но след отпадането на Реал Мадрид, от Кралския клуб се отметнаха и това породи дебати сред футболната общественост в страната, както и редица срещи между заинтересованите страни и Федерацията на Испания (RFEF).

Според Ona FM, в понеделник е имало среща между представители на RFEF и президента на Атлетик Джошуа Урутия и Тони Фрейха, секретар и говорител на Барселона. Страните са обсъдили датата за провеждането на финалния мач, който ще бъде на 20 или 25 май както и мястото на финала. Преди да започнат дебатите футболните чиновници са разговаряли за последно с Флорентино Перес, който е потвърдил становището на Реал Мадрид, че на „Бернабеу" по това време ще се извършват ремонтни работи и стадиона няма да бъде свободен.

След потвърждаване на отказа, трите страни са с разбрали финалът за Купата на Испания да се играе на „Местая" във Валенсия. Тази информация не е обявена официално, но източници на Ona FM вече са запознати с нея и се очаква в най-близко време тя да бъде потвърдена от RFEF.

 

64