Пуйол вярва в чудеса


Н. Гавазов

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол не губи надежда, че неговият отбор ще се бори за титлата в Примера дивисион до края на сезона, позовавайки се на гордостта и професионализма на съотборниците си. Централният защитник на каталунците е съгласен с това, че „блаугранас" не е играла добре през първото полувреме срещу Осасуна и увери, че лошото състояние на терена е попречило повече, отколкото хладното време.

„Разбира се, ние не сме доволни от мача си с Осасуна, но надеждата за победа в първенството все още не ни е напуснала. Длъжни сме да гледаме истината право в очите. Да, нашето положение се влоши, но този отбор никога не се предава и винаги се бори до края", по този начин Пуйол описа настроението в съблекалнята след мача с Памплона. Капитанът даде ясно да се разбере, че загубата няма да се отрази по никакъв начин на отбора.

„Ние ще се борим за всичките три титли, а този който не мисли така, значи греши. По-рано като лидери бяхме длъжни да побеждаваме, защото нашите съперници ни преследваха. Сега сме длъжни да побеждаваме, за да оказваме натиск и очакваме с какво ще ни бъде отговорено. Трябва да се стараем и ще бъде великолепно, ако всичко се получи. Ако ли не, ние знаем, че в крайна сметка сме се постарали както трябва", каза още защитникът на каталунците.

„В Памплона знаехме, че ще бъде студено, но състоянието на терена беше по-лошо от самото време. Трудно ни беше да влезем в играта. Трудно пазехме равновесие това ни попречи повече от всичко", завършва Пуйол.

 

67