Барса с лесна победа и отива на финал


В. Мухарски

Барселона се класира на финал за Купата на краля, след победа с 2:0 срещу Валенсия в мач реванш, игран на "Камп Ноу". С този успех "синьо-червените" продължават напред след общ резултат 3:1 от двете срещи. "Каталунците" ще спорят за трофея с Атлетик Билбао.

Головете в днешната среща отбелязаха Сеск Фабрегас (16) и Чави Ернандес (81). "Прилепите" започнаха добре тази среща и дори пропуснаха няколко положения в началните минути. Все пак в 16-ата минута логичното се случи и "каталунците" поведоха в резултата.

Лео Меси пусна отлично към Сеск Фабрегас, който спечели двубоя с Диего Алвеш - 1:0. Това бе първата по-сериозна атака за домакините, които се вдъхновиха от попадението и се изнесоха в половината на Валенсия. Последваха пропуски на Меси, който така и не успя да запише името си сред голмайсторите.

Мегазвездата на Барселона дори нацели греда след почивката, а след това продължи да тревожи бранителите на гостите. В 76-ата минута Фегули получи втори жълт картон и напусна играта. В 81-ата минута Чави с удар от над 10 метра оформи крайния резултат - 2:0.

185