Думата Моуриньо е най-популярна в търсачките на каталонски език


Н. Гавазов

Най-търсената дума на каталонски език в интернет пространството за 2011 година се оказва, че е „Моуриньо". Всичко това показва, че старши-треньорът на Реал Мадрид не само е произвел огромно впечатление на привържениците на Барселона, но в една или друга степен стряска сънищата на каталонските любители на футбола.

Според статистика от Google Trends, въпросът с думата „Моуриньо" е най-популярен през изминалата година, но вместо да търсят информация за португалския треньор, потребителите са се подигравали на Жозе или са се опитвали да го осъдят за действията му срещу Тито Виланова. По този начин каталунците са избирали името „Моуриньо" основно в четири случая: 1) когато той е бил назован за най-добър треньор в света, 2) когато е признал за любовта си към Челси, 3) когато е използвано известното „¿por qué?, 4) когато Жозе вкара пръстите си в очите на Виланова.

Всичко това ни кара да се съгласим, че Моуриньо се явява ВИП персона по отношение на търсене на името му ( 7 346 848), изпреварвайки убедително Гуардиола ( 5 548 442).

 

86