Валенсия и Барса оставиха всичко за реванша (видео)


В. Мухарски

Валенсия и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в първа среща от 1/2-финалите за Купата на Краля. По този начин двата тима оставиха развръзката за реванша след седмица, като тогава мачът ще се играе в каталунската столица. Срещата започна спокойно без много положения в началните минути. Лео Меси се отчете с пропуск в 17-ата минута,

60 секунди по-късно вратарят на Барса Хосе Мануел Пинто игра с ръка извън наказателното поле на отбора, но реферът не отсъди нарушение и не показа директен червен картон на стража. Алексис Санчес направи пропуск малко по-късно.

В 27-ата "прилепите" успяха да открият резултата. Матийо нахлу добре и центрира, Пуйол се размина с топката и Жонас Гонсалвеш реализира за 1:0. "Каталунците" отговориха мигновенно. 7 минути по-късно Лео Меси изведе отлично Алексис сам срещу Алвеш, но стражът на домакините изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Пуйол с глава матира вратаря за 1:1.

След почивката играчите на Барса продължиха с натиска. В 56-та минута Мигел фаулира Тиаго Алкантара в наказателното поле на домакините и съдията посочи бялата точка. Меси застана зад топката, но ударът му бе отразен от Диего Алвеш. В 73-та минута Меси подаде към Даниел Алвеш, който стреля, но топката срещна гредата.
 
Реваншът е след една седмица на стадион „Ноу Камп”, когато ще стане ясно кой от двата отбора ще се класира за финала за Купата на Краля.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



213