Барса и Реал не се победиха, каталунците продължават напред за Купата (видео)


В. Мухарски

Барселона и Реал Мадрид завършиха наравно 2:2 в среща реванш от 1/4-финалите за Купата на краля, играна на "Камп Ноу". С общ резултат от двете срещи - 4:3 "каталунците" се класират напред в турнира. Барса вкара две попадения през първата част, а толкова реализираха и играчите на Реал след почивката.

Още в началото на срещата гостите можеха да поведат в резултата, след като Дани Алвеш върна назад към Пике, който остави топката, а тя бе догонена от Игуаин, който обаче не успя вкара сам срещу Пинто. Малко по-късно звездата на столичани Кристиано Роналдо стреля, но покрай гредата.

В 11-ата минута Кака се справи със защитата на "каталунците" и изведе отлично Кристиано, който отново нямаше шанс при завършващия удар. В този случай топката се отби от крака на вратаря на домакините. След няколко минути Пуйол изби остро центриране на CR7, а след изпълнението на ъгловия удар, топката се удари в ръката на Бускетс, но съдията прецени, че няма дузпа.


В 25-ата минута "белите" отново бяха много близо до попадение, след удар на Игуаин, като в този случай топката прехвърли Пинто и срещна напречната греда. В 30-ата минута Иниеста напусна игра принудително. Той бе заменен от Педро.

В 35-ата минута играчите на Барса претендираха за дузпа. Алексис бе спънат от Пепе в наказателното поле на "Белия балет", но реферът отново реши да не отсъжда най-тежкото наказание.

В края на първата част домакините стигнаха до два бързи гола. Първо в 43-ата минута Меси изведе отлично Педро сам срещу Касийяс и резервата веднага стреля и откри резултата - 1:0. В 45-ата минута играчите на Барса претендираха за изгонване на Диара след фаул на играча на Реал срещу Меси. След изпълнението на фаула топката достигна до Алвеш, който с воле вкара за 2:0.


След почивката играчите на Жозе Моуриньо успяха да стигнат до равенство, което обаче не ги задоволява. Подобно на Барса през първата част и попаденията за Реал паднаха в рамките на 3-4 минути. В 68-ата минута Кристиано Роналдо намали на 1:2, а с асистенция се отчете Месут Йозил.





След това попадение Сеск Фабрегас също бе заменен принудително. В 72-ата минута Карим Бензема възстанови равенството - 2:2. Мачът стана доста груб, а играта бе доста често прекъсвана.



В крайна сметка в 88-ата минута Серхио Рамос получи втори жълт и съответно червен картон. До нов гол не се стигна и двата тима завършиха наравно 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



123