Гуардиола: Реал е най-лошия съперник, с който може да се срещнем


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола се обърна към феновете на „блауграна" с призив да оставят настрана полемиката и да се насладят на втория мач от четвъртфиналния сблъсък от Купата на Краля против Реал Мадрид, чийто изход според наставника на каталунците остава открит. Както е известно, тази вечер от 23:00 часа българско време на „Камп Ноу" двата гранда на испанския футбол ще трябва да решат спора помежду си, като според повечето специалисти предимството е на страната на Барселона, който в първата среща победи своя исторически съперник с 2:1.

„Аз се надявам, че всички ще дойдат на „Камп Ноу" без предубеждения и да наблюдават играта между два отбора, всеки от който ще се опита да се класира за полуфиналите. Нека феновете да се постараят да се насладят на двубоя и да забравят за всичко останало. То няма никакво значение. Пристига Реал. Не някакъв конкретен треньор или конкретен играч", обърна се Гуардиола към феновете.

„Ако атмосферата се нагорещи прекалено много, това означава, че не сме си извлекли нужните поуки от предишните срещи, но аз съм уверен, че ние сме един зрял и уверен в себе си клуб. Клуб, който решава въпросите с помощта на играта. Ще ми бъде тъжно, ако не видя „Камп Ноу" пълен до краен предел", каза още наставника на Барселона.

„Отборът на Моуриньо е най-лошия съперник, с който може да се срещнем. На практика, аз изпитвам благоговейно отношение към Реал Мадрид. Нека никой да не си мисли, че всичко е спечелено, аз смятам, че сме равностойни и всеки един от отборите има своите шансове за класиране в следващия кръг. Дори резултата в първия мач да беше по-добър, нищо все още не е решено. Ако се опитваме да запазим резултата, нас ще ни изхвърлят от надпреварата. Предполагам,ч е Реал ще ни вкара гол и поради това, ние сме длъжни също да отбележим", продължава Гуардиола.

„Оставете въпроса с Пепе настрана. Клубът вече изказа своята позиция. Забравете за миналото, нека изиграем един красив мач и всеки както иска да си тълкува събитията, но да го прави в своя дом", допълва Пеп.

Накрая, наставникът на Барселона протегна ръка в знак на примирение към своя колега от лагера на „белите".

„Аз съм уверен, че рано или късно в нашия живот ще може да проведем обща дружеска вечеря. Сега от това нещо няма никакъв смисъл, защото всеки от нас се опитва да излъже другия. Но след време това ще се случи. За мен подобно нещо ще бъде истинско удоволствие. Продължавам да смятам,ч е Моуриньо е треньор с огромни познания", завършва Гуардиола.

 

91