Гуардиола: Мачът с Малага можеше да се развие по съвсем друг начин


Н. Гавазов

След края на мача с Малага, старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардола сподели своите впечатления от срещата, в която неговите възпитаници победиха с 4:1. Независимо от голямата победа, наставникът на каталунците не се главозамая и анализира първите 15 минути на срещата, когато домакините играха много силно и можеха на да пъти да открият резултата.

„Границата между победата и поражението е много тънка и в това се убедихме още един път. Ако Валдес не беше отразил топката при разиграването на корнера и добавката след това, не знам какво щеше да се случи след това. След почивката променихме картината и нещата станаха по-лесни за нас. Но дали това щеше да се случи, ако Малага водеше в резултата?", заяви Гуардиола в интервю за RNE Radio 5.

„В спорта винаги трябва да оправдаваш очакванията към теб. Когато играеш в голям клуб всички очакват победи и голове. В Малага работят прекрасни футболни специалисти, играчи на високо равнище и талантливи младежи. Сега е важно там да бъдат търпеливи. Нужно им е време и Пелегрини трябва да получи кредит на доверие, защото той познава прекрасно Примера и е един от най-добрите треньори тук", каза още наставникът на каталунците.

„Относно играта на Меси и Алексис мога да кажа, че душата и живота на Лео са свързани с футбола и няма нужда да говоря за него, а Алексис притежава огромен талант и аз искам винаги той да бъде все така бърз и ловък", допълва Гуардиола.

 

132