Две дузпи, червен картон и пет гола при победа на Реал Мадрид


В. Мухарски

Реал Мадрид победи като домакин Атлетик Билбао с 4:1 в среща от отложения първи кръг на Ла Лига. Успехът за "Белия балет" не дойде никак лесно, тъй като отбора трябваше да обръща резултата след ранен гол на гостите. Освен това две от попаденията на столичани паднаха от дузпи.


 
Наставникът на Реал Жозе Моуриньо даде шанс на Рикардо Кака и Естебан Гранеро в халфовата линия на отбора. В 13-ата минута Фернандо Льоренте откри резултата и смълча трибуните на "Сантяго Бернабеу". С асистенция се отчете Хавиер Мартинес.

Все пак в 25-ата минута Бензема намери Марсело, който изравни резултата. След почивката паднаха още три гола във вратата на гостите. Звездата на Реал Кристиано Роналдо вкара две попадения от дузпи. Това стана съответно в 47-ата и 67-ата минута. Преди изпълнението на втория наказателен удар от игра бе изгонен Оскар де Маркос за втори жълт картон.

В 76-ата минута Игуаин бе близо до това да запише името си сред голмайсторите, но ударът му попадна в гредата. Кайехон в 86-ата минута вкара за 4:1 като по този начин оформи крайния резултат.

150