Моуриньо: Ако смятате да ме критикувате, отивайте на кино!


Н. Гавазов

Часове преди първата четвъртфинална среща от Купата на Краля с Барселона, старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че очаква прекрасен мач, в който отборът му излиза за победа срещу каталунците. Португалският специалист изказа също така своите опасения, че независимо каква тактика би избрал, той ще бъде подложен на критика.

„Най-добрият резултат срещу Барселона е победата. Отборът, който излети от Купата на Краля ще играе два мача по-малко през февруари, но ние искаме да участваме в тези срещи. Очаквам прекрасен мач, в който ще се борим за победата. Това е третият по значимост турнир в Испания, но двубоят тази вечер е най-важния", заяви Моуриньо за Todo Noticias.

"Не мога да кажа дали Ди Мария ще започне мача, защото той не се намира в най-добрата си форма или поне тази, която очаквам от него. Но двубоят е от онези, в които аз винаги ще търпя критики за постройката, която ще използвам. Ще бъда критикуван, ако използвам Рамос като краен защитник. Ще бъда критикуван, ако Фабио играе като централен защитник или там се намира Лас, защото това ще означава, че в центъра трябва да бъде Кедира, който пък е контузен. Ако Пепе е в центъра на отбраната, вие ще ме критикувате и убеждавате, колко е добър в полузащита, ако пък той е полузащитник, ще искате да го пусна в отбраната....Или искате да пусна Игуаин вместо Бензема и обратното. Ако смятате да ме критикувате, тогава по-добре отидете на кино", каза още португалският специалист.

Мачът Реал Мадрид - Барселона е тази вечер от 23:00 часа наше време. Както често се случва напоследък, нито една българска телевизия няма да предава поредното „Ел Класико", но за сметка на това, FUTBOL TV ще направи съпричастни към двубоя своите читатели и те ще могат да наблюдават срещата на страниците на сайта.

83