Реал Мадрид готви оферта за Луис Суарес?


Н. Гавазов

Реал Мадрид е готов да предложи на Луис Суарес бягство от кошмара в Ливърпул, съобщава любопитната новина Daily Mail, позовавайки се на информация от испанските медии. Според изданието, „Кралският клуб" готи оферта от 30 милиона паунда за уругвайския нападател, като испанския гранд се надява да се възползва от фурорът около играча, който в момента изтърпява наказание от осем мача, заради обидите му на расистка основа спрямо защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.

Освен това, старши-треньорът Жозе Моуриньо смята, че уругваецът би бил много полезен на столичани и затова е съгласен да бъдат предприети действия за подписа му.

Ливърпул подкрепи твърдо Суарес по време на скандала, но в същото време получиха и критики за това, а общественият натиск на Острова около скандала остава все още твърде голям. Миналата зима мърсисйдци заплатиха на Аякс 22 милиона паунда за уругваеца, така че ако сега „червените" приемат евентуалната оферта на Реал Мадрид, клубът от „Анфийлд" ще излезе на печалба от сделката.

 

85