Моуриньо: При 1:0 бяхме длъжни да удвоим резултата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че в съблекалнята на неговия отбор е „тъжно, но спокойно" след поражението с 1:3 на „белите" от Барселона в снощния мач между двата отбора. Както е известно, срещата на „Сантяго Бернабеу" започна много бурно след като Карим Бензема откри резултата в 22-та секунда, но на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 1:1 благодарение на попадението на Алексис Санчес. През второто полувреме каталунците увеличиха оборотите и чрез автогол на Марсело и точен удар на Фабрегас достигнаха до крайното 3:1.

Моуриньо призна също така, че при резултат 1:0 Кристиано Роналдо е трябвало да вкара двете стопроцентови положения, което най-вероятно е щяло да измени хода на срещата.

„През първото полувреме играта беше балансирана, но попадението им преди почивката стана на обикновено стечение на обстоятелствата, нищо повече. След това съперникът ни получи психологическо предимство и възможността по-спокойно да обработва топката по начин, по който обичат да го правят", заяви след мача Моуриньо.

„Но Фортуна е много променлива. При :0 ние бяхме длъжни да удвоим резултата, което е нормално да се случи при нормални обстоятелства и в ситуации, при които Роналдо обикновено вкарва", каза още португалецът.

Моуриньо обърна внимание на ситуацията, при която съдията спести втори жълт картон на Меси за нарушението му спрямо Шаби Алонсо.

„Смятам, че Меси трябваше да бъде изгонен, но докато не го видя отново това положение, не мога да кажа нищо", обясни наставникът на Реал Мадрид.

Следващият мач на „белите" е срещу Севиля и португалският специалист подчерта важността воденият от него отбор да се завърне на победния си път.

Барселона се изравни с нас по точки, но ние имаме мач повече от тях. Ако победим Севиля, ще продължим да бъдем лидери", завършва Моуриньо.

 

93