Меси: Ел Класико ще определи останала част от сезона


Н. Гавазов

Звездата на Барселона Лео Меси предупреди съотборниците си, че „Ел Класико" може да даде насока на останалата част на сезона. Както е известно, каталунците изостават на три точки от Реал и имат мач повече, което прави двубоя в събота по-важен от всякога. Веднага след мача с Кралския клуб Барса ще отпътува към Япония за участие в Световното клубно първенство и според Меси, загуба на „Сантяго Бернабеу" като допълнение на 20 0000-километровия полет до Страната на изгряващото слънце, може да объркат целия сезон на каталунците.

„По-важно е от всякога да постигнем добър резултат. Това може да определи развитието на останалата част от сезона. Ако не успеем, няма да имаме много време за почивка, защото ще пътуваме до Япония, което също е много важно за нас", заяви Меси.

„За нас е важен и турнира в Япония. Ние винаги сме задължени да печелим. Знаем възможностите си и докъде можем да стигнем. Истина е, че ни остават още много мачове и никога не е лесно да се поддържа върхова форма. Но ние не се интересуваме какво казват хората. Запазваме спокойствие и хладнокръвие. Никой не знае по-добре от нас на какво е способен нашия отбор", допълва аржентинеца.

 

90