Барселона загря за Ел Класико (видео)


Н. Гавазов

Шампионът на Испания Барселона победи Леванте с 5:0 в среща от 15-я кръг на Примера дивисион. Двубоят на „Камп Ноу" премина под тоталното превъзходство на домакините, които можеха да постигнат и по-изразителен успех. Показател за това е процентното владеене на топката от двата отбора - 74 на 26 в полза на каталунците, а единственото, което направиха "жабите" бе да разчитат на контраатаки, при които отправиха само три удара в посока на Валдес.

Резултатът бе открит още в 4-та минута от Фабрегас. В 33-ата бившият капитан на английския Арсенал удвои след асистенция на Шави, а в 37-ата другият юноша на клуба Куенка направи класическа преднината на домакините.

След почивката, отново за няколко минути, Барса довърши започнатото през първата част и реши да пази сили за следващата седмица, когато е дербито с Реал Мадрид. Крайното 5:0 оформиха Меси в 55-ата и Алексис Санчес в 61-ата, като аржентинеца асистира за последното попадение.

С успеха си тази вечер Барселона запази разликата от три точки с лидера Реал Мадрид, който е с 37 т., но каталунците изиграха мач в повече от своя исторически съперник. Леванте пък е вече на четвърта позиция с 24 т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



108