Моуриньо: Успяхме да се измъкнем от трудната ситуация


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо подчерта значението на победата с 4:0 над Еспаньол в снощната среща между двата отбора, която бе част от седмия кръг на Примера дивисион. Както е известно, успехът на „белите" идва след двата неблагоприятна резултата в Ла Лига през миналия месец, които повдигнаха съмнения относно това, дали Реал Мадрид може да бъде конкурентноспособен на Барселона в борбата за титлата.

"Успяхме да се измъкнем от трудната ситуация. Вкарахме 13 гола за една седмица и аз съм доволен от представянето на отбора и особено от Ласана, Арбелоа и Игуаин, които бяха фантастични. Гонсало е играч, който знаем какво може да направи. За мен обаче също толкова важно е цялостното представяне в мачовете, а не само головете. До втория гол имахме проблеми, но всичко завърши добре", заяви Моуриньо на пресконференция след мача.

„Отборът, който заслужава цялостно внимание е Леванте, защото те са по-малък клуб, а правят невероятни неща. В момента се намираме на една точка от Барселона, а не на десет. Разбира се, не искам да ни водят с тази една точка, но това е нищо", допълва португалският специалист.

 

84