Марсело: През сегашния сезон ще ни се налага често да играем с намален състав


Н. Гавазов

Бразилският защитник на Реал Мадрид Марсело коментира неочакваното поражение на своя отбор от Леванте в рамките на 4-я кръг на Примера дивисион и се опита да намери обяснение за случилото се във Валенсия. Според третия капитан на Кралския клуб, неговият отбор още няколко пъти ще доиграва срещите си с намален състав и на него и съотборниците му не остава нищо друго, освен да свикват с тази мисъл.

„Изглеждахме много лошо. Тежко е да играеш в атмосфера, в която всички около теб се опитват да изменят мисленето ти. Но ние трябва да извлечем нужните изводи и да анализираме играта си, но най-важното е да разберем, защо изглеждахме толкова лошо. Съгласен съм напълно с Моуриньо, че срещу такива отбори като Леванте се играе трудно и всъщност, оттам идва разликата с Барселона в края на сезона. Те просто не искаха да играят футбол. А ние пък не се намирахме в най-добрата си форма. Лично аз изглеждах зле", заяви Марсело пред клубната телевизия на Реал Мадрид.

„Решаваща роля изигра изгонването на Кедира, но и от него ние трябва да си извлечем уроци. Най-важното е да се научим да играем с десет човека, защото в бъдеще явно ще ни се налага много пъти да бъдем в намален състав. Пораженията в такива мачове са болезнени, защото имаме нужда от точки. Все още сезонът е пред нас, но загубата във Валенсия означава, че е много важно да вземем победа в двубоя срещу Расинг Сантандер. Нямаме друг избор", допълва защитникът.

 

90