Моуриньо: Играхме сериозно


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана доволен от победата на неговия тим с 6:0 над Сарагоса на старта на новия сезон в Ла Лига и заяви, че щом футболистите му са постигнали такъв резултат, значи са играли добре. Както е известно, „белите" бяха пълни господари на „Ромареда" и отнесоха своя съперник благодарение на попаденията на Марсело, Алонсо и Кака, а Роналдо записа хеттрик в двубоя.

"Трябва да играеш добре, за да успееш. Щом победихме с такъв резултат, значи за нас мачът е бил добър - през всичките 90 минути играхме концентрирано, сериозно и не се отпуснахме, като запазихме мотивацията си до края. Радвам се, че момчетата действаха с желание и се забавляваха. Важно бе да започнем с добър резултат и е прекрасно, че го направихме. Миналата година започнахме с една точка, а сега с три - доволен съм", заяви Моуриньо на пресконференция след мача.

„Но няма да скрия факта, че Сарагоса имаше редица проблеми. Играчи като Матео, Карлос, Браулио и Микаел са много добри, но те не бяха на терена. Това също ни помогна", допълва португалският спшециалист.

 

96