Гуардиола: Не сме непобедими, но утре искаме да спечелим Суперкупата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола призна, че Барселона не е непобедим, но също така изрази надежда, че воденият от него отбор ще съумее да постигне успех утре вечер срещу Порто и по такъв начин да прибави към впечатляващата си колекция от трофеи този за Суперкупата на Европа. Както е известно, последният победител в Шампионска лига ще срещне утре вечер от 21:45 часа българско време на „Луи II" в Монако победителят в Лига Европа, с който трябва да определят тазгодишния носител на европейската Суперкупа.

„Ние не сме непобедими и винаги добър отбор може да ни победи. Ако ни хвалят, то е защото играем добре и спечелихме 11 трофея, откакто съм на този пост. Но в спорта най-важното нещо е следващия мач и ние трябва да се съсредоточим именно върху това", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Гуардиола.

„Ще играем с намерението да победим и мисля, че ще се получи отличен финал срещу един много силен отбор. Всички играчи на Порто са много добри футболисти и винаги когато техния президент ги постави на пазари, всеки се опитва да ги купи. Те могат да играят за всеки един голям отбор, но те играят за Порто. Все пак, ние имаме амбицията да победим и ще играем за нашите феновете. Тук сме, защото победихме в Шампионската лига. Имахме някои спадове през подготовката ни, но в мача ще дадем най-доброто от себе си", допълва наставника на Барселона.

 

234