Реал Мадрид спечели трофея Сантяго Бернабеу (видео)


Н. Гавазов

Реал Мадрид спечели за 7-ми пореден път домашния трофей "Сантяго Бернабеу", след като победи с 2:1 турския Галатасарай. Двубоят предложи много емоции на зрителите, които станах свидетели на майсторски изпълнения и от двете страни. Гостите изненадващо откриха резултата още в 10-та минута: след атака по десния фланг топката бе изстреляна към вратата на Реал, там никой не я засече и тя попадна в намиращия се на противоположния фланг Ебуе, който подаде на връхлетелия в наказателното поле Селчук.

Последва лек натиск на домакините, които обаче можеха да получат втори гол в 17-та минута след удар на Четин. Постепенно „белите" изтласкаха съперника си в неговата половина, а Кака и Ди Мария пропиляха изгодни положения за отбелязване на гол.

В 33-та минута Алонсо след изпълнение на корнер постави топката върху главата на непокрития от никого Рамос, който разстреля с глава Муслера за 1:1.

До края на полувремето Рамос пропусна изгодно положение за гол, но най-фрапиращ бе пропускът на Игуаин, който по блестящ начин бе изведен от Ди Мария сам срещу Муслера, но стражът на турците успя да избие топката изпод краката на аржентинеца.

След почивката Моуриньо вкара в игра Роналдо, Бензема, Йозил, Албиол и Карвальо. Само три минути по-късно Карим отбеляза победния гол, след като се възползва от несполучливия опит на защитниците на Галатасарай да изградят изкуствена засада. Французинът получи от дълбочина топката от Алонсо и спокойно надигра Муслера за 2:1.

До края на срещата нямаше много положения за отбелязване на гол, въпреки динамичната игра. По един път Роналдо и Коентрао пропуснаха да увеличат разликата, а в 90-та минута Елмандер можеше да изравни, но Адан се намеси блестящо и успя да спаси вратата си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



92