Флик: Чувствам се страхотно


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Барселона Ханс-Дитер Флик коментира резултата от мача от 11-ия кръг на испанската Примера дувисион с Реал Мадрид (4:0).

"Днес не бе лесно, но се защитавахме много добре. На полувремето казах на играчите, че е важно да продължат да пресират и да контролират по-добре топката.

Чувствам се страхотно, изиграхме страхотен мач и съм много горд от отбора, особено от Иняки Пеня, който игра много добре. Запазихме чист резултат, а това е много важно. Играчите имат повече увереност, което е добре“, каза Флик на пресконференцията след мача.

В 54-ата минута нападателят на Барселона Роберт Левандовски изведе тима си напред. В 56-ата минута Левандовски отбеляза дубъл и удвои аванса на тима си. В 78-ата минута на срещата крилото на гостите Ламин Ямал прати трети гол във вратата на Реал Мадрид. В 84-ата минута Рафиня вкара четвъртия гол за каталунците.

След 11 изиграни мача в испанската Примера мадридският клуб има 24 точки и е на второ място във временното класиране. Барселона спечели 30 точки и е на първо място.

106