Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Алавес – Валядолид
Дата: 18.10.2024 г.
Час: 22:00

Спадът в изявите на Алавес продължи и в предишния кръг, когато баските допуснаха четвърта загуба за последните си пет мача в Ла Лига и общо трета поред. Този път "синьо-белите“ очаквано отстъпиха у дома с 0:3 от лидера Барселона. Поражението остави северняците с 10 точки, а Алавес е 13-ти в подреждането.

Ситуацията в редиците на Валядолид е още по-тежка. Новакът стартира с успех кампанията, но след това записа девет последователни срещи без победа, в които "виолетовите“ допуснаха цели седем загуби и две равенства. Освен това, кастилци в момента са в серия от три поредни поражения последното от които дойде преди паузата за националните отбори и бе у дома срещу Райо Валекано за крайното 1:2. Валядолид е с 5 точки и е на предпоследното 19-то място.

Прогноза: Алавес – Валядолид 1:0


Атлетик Билбао – Еспаньол
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао записа втори пореден двубой без победа в Примера. В предишния кръг баските паднаха изненадващо с 1:2 на гости на Жирона в двубой, който ще се запомни с това, че вратарят на домакините отчая селекцията на Ернесто Валверде и спаси три дузпи на футболистите на Атлетик. За капак на всичко, поражението за "лъвовете“ дойде в 99-ата минута след точно изпълнена дузпа на Жирона. Баските са 6-ти и са с 14 пункта.

Новакът Еспаньол прекъсна серията от три поредни загуби и в последния си мач от първенството "папагалчетата“ сразиха с 2:1 у дома Майорка. Каталунците вече са с 10 точки и са 14-ти в таблицата.

Прогноза: Атлетик Билбао – Еспаньол 3:0


Осасуна – Бетис
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 17:15

Осасуна записа четвърти пореден двубой без загуба в Ла Лига, като преди паузата за националните отбори баските направиха 1:1 на гости на Хетафе. Северняците са 5-ти във временното класиране и имат 15 пункта, като представянето на Осасуна надминава очакванията, въпреки че отборът все още няма победа далеч от дома, но пък пред собствена публика баските записаха четири успеха и равенство.

Бетис също е колеблив в своите визити и "зелено-белите“ са без успех до момента далеч от дома. В предишния кръг играчите на Мануел Пелегрини допуснаха болезнена загуба с 0:1 на гости на големия градски съперник Севиля. Бетис остава с 12 точки и е на 10-то място в колоната.

Прогноза: Осасуна – Бетис 2:1


Жирона – Реал Сосиседад
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 19:30

Жирона прекъсна серията от четири последователни мача без победа, в която каталунците записаха две поражения и две ремита. Преди паузата за националните отбори клубът от едноименния град срази драматично с 2:1 у дома амбициозния състав на Атлетик Билбао. Двубоят ще се запомни с това, че вратарят на Жирона отчая селекцията на Ернесто Валверде и спаси три дузпи на футболистите на Атлетик. За капак на всичко, поражението за "лъвовете“ дойде в 99-ата минута след точно изпълнена дузпа на каталунците. Жирона има 12 точки и е на 11-то място в класирането.

Реал Сосиедад записа трето равенство до момента, след като в предишния кръг "синьо-белите“ се спасиха след гол в края при домакинството си на Атлетико Мадрид за крайното 1:1. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са 15-ти и имат 9 точки, като амбициите на баските не съответстват на мястото им в таблицата.

Прогноза: Жирона – Реал Сосиедад 1:1


Майорка – Райо Валекано
Дата: 20.10.2024 г.
Час: 15:00

Серията от три поредни победи за Майорка приключи в предишния кръг, когато "пиратите“ допуснаха донякъде изненадващо поражение при гостуването си на новака Еспаньол за крайното 1:2. Играчите на Хагоба Арасате са 7-ми и са с 14 пункта.

Райо Валекано няма загуба вече в пет последователни кръга, в които "пчелите“ записаха две победи и три равенства. В последния си мач от Ла Лига столичани се наложиха с 2:1 на гости на новака Валядолид. Райо събра 13 точки и е на 8-ма позиция в подреждането.

Прогноза: Майорка – Райо Валекано 2:1


Виляреал – Хетафе
Дата: 20.10.2024 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Виляреал допусна втора загуба от началото на сезона и първа далеч от дома. Преди паузата за националните отбори "жълтата подводница“ отстъпи с 0:2 от шампиона Реал Мадрид. Поражението остави хората на Марселино Гарсия Торал със 17 пункта, като Виляреал е 4-ти.

Хетафе продължава да няма загуба у дома от началото на сезона, като до момента селекцията на Хосе Бордалас има четири равенства и победа. В предишния кръг Хетафе направи 1:1 у дома с Осасуна. Отборът от покрайнините на Мадрид е с 8 точки и е 16-ти.

Прогноза: Виляреал – Хетафе 4:1


Валенсия – Лас Палмас
Дата: 21.10.2024 г.
Час: 22:00

Кризата във Валенсия продължава да стои на дневен ред и след първите 10 кръга на сезона "прилепите“ са в зоната на изпадащите, като заемат 18-ти място и са с 6 пункта. В предишния кръг "лос че“ завършиха 0:0 на гости на новака Леганес.

Ситуацията в Лас Палмас пък е още по-лоша и до момента клубът от Канарските острови е единственият, който все още няма победа в актива си. В предишния кръг "лос амарийос“ отстъпиха с 0:1 у дома от Селта, за да инкасират втора поредна загуба и общо шеста от началото на сезона. Лас Палмас е на последното 20-то място и е с 3 точки.

Прогноза: Валенсия – Лас Палмас 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
65