Атлетико Мадрид обяви официално, че подписва с Фалкао


Н. Гавазов

Атлетико Мадрид обяви на официалния си уебсайт, че се е съгласил да подпише с колумбийския национал на Порто Радамел Фалкао. 25-годишният нападател е плодовит голмайстор за „драконите" след присъединяването си от Ривър Плейт през 2009 година и през миналия сезон помогна на клуба да спечели португалския шампионат и Купата на страната, както и турнира Лига Европа.

С привличането му на „Висенте Калдерон" ще бъде покрита загубата от продажбата на аржентинския национал Серхио Агуеро на Манчестър Сити през това лято.

Атлетико Мадрид и Порто са постигнали споразумение за трансфера на Радамел Фалкао в „рохибланкос". Колумбийският нападател, голмайстор през миналия сезон на Лига Европа със 17 гола, ще подпише договор за пет години с нашия клуб", се казва в изявление на официалния сайт Атлетико Мадрид.

Новината за продажбата на Фалкао бе съобщена по-рано и от Порто, който информира Португалската борса за ценни книжа (CMVM), че сумата на трансфера на Фалкао е 40 милиона евро и тя може да нарасне с още 7 в случай, че колумбиецът се представи успешно в първенството на Испания.

 

123