Барса ще превземе и Страната на баските


Н. Гавазов

Осасуна - Барселона

Стадион: "Ел Садар", Памплона

Дата: 28.09.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Гилермо Куадра

Барселона ще се стреми да постигне осем поредни победи в началото на кампанията в Ла Лига само за втори път в историята си, когато се отправят към "Ел Садар" в събота вечер, за да се справят с Осасуна.

Тимът от Страната на баските  спечели три, направи две равенства и загуби два от седемте си мача в лигата този сезон, за да събере 11 точки, което ги остави на седмо място в таблицата, само на една точка зад четвъртия Атлетико Мадрид.

Лос Рохильос, които сега са под ръководството на Висенте Морено , спечелиха четири точки от последните си два мача, побеждавайки Лас Палмас у дома миналия уикенд, преди да направят равенство 0-0 с Валенсия във вторник.

Осасуна беше отличен у дома този сезон, като спечели 10 точки от възможни 12, като спечели всяка от последните си три пред собствените си фенове срещу Майорка, Селта Виго и Лас Палмас.

Отборът от Памплона завърши на 11-то място в Ла Лига миналия сезон, което бе леко разочароващо, като се има предвид, че те бяха седми през 2022-23 г., в допълнение към достигането на финала за Купата на Краля през този сезон.

Осасуна не е побеждавал Барселона във висшия дивизион на Испания от юли 2020 г. и загуби последните си пет мача от Ла Лига с каталунския екип, включително загуба с 2-1 в съответния мач миналия сезон.

Началото на сезона на Барселона бе забележително, като се имат предвид проблемите им с контузии и друга победа в събота би ги накарала да постигнат най-добрия си старт в кампания в Ла Лига.

Наистина, каталунският гранд спечели първите си осем мача в лигата за сезон 2013-14, така че те са на две победи от рекорда, което би било известно постижение за новия старши треньор Ханси Флик.

Барселона претърпя поражение с 2-1 от Монако в първия си мач от Шампионска лига на 19 септември, но те отговориха по отличен начин, надвивайки Виляреал с 5-1 миналия уикенд.

След това Роберт Левандовски вкара единствения гол в мача, за да донесе на отбора на Флик успех с 1-0 над Хетафе в сряда вечерта, като резултатът донесе 21 точки от седем мача, оставяйки ги начело в таблицата, четири точки пред втория Реал Мадрид, който се изправя срещу Атлетико Мадрид този уикенд.

Все още има да се играе ужасно много футбол през този сезон, но Барселона има шанса да увеличи разликата от седем точки пред шампионите в таблицата, което би било много мотивиращо на този етап.

Барселона се надява да възстанови Френки де Йонг преди международната пауза през октомври, но клубът бе ударен от новината, че вратарят номер едно Марк-Андре тер Щеген ще пропусне остатъка от сезона заради сериозната контузия на коляното, която получи срещу Виляреал.

Осасуна остава без услугите на дългосрочно отсъстващите Икер Муньос и Кике Барха, но домакините са в силна форма за надпреварата този уикенд.

Никой играч не е вкарвал повече от веднъж за Осасуна този сезон, като головете са разпръснати, но може да има промяна в последната третина на терена в събота, като Анте Будимир потенциално ще се върне в стартовия състав.

Браян Сарагоса също е вероятно да бъде въведен в отбора, като старши треньорът Морено се очаква да направи няколко промени в отбора, който стартира срещу Валенсия.

Що се отнася до Барселона, осем играчи липсваха срещу Хетафе и това отново ще се повтори тук, като Тер Щеген, Де Йонг, Роналд Араухо , Фермин Лопес , Дани Олмо , Андреас Кристенсен , Гави и Марк Бернал не са на разположение за избор поради контузия проблеми.

Каталунският отбор не се сблъска с нови проблеми миналия път, но се очаква да има промяна в титулярната страна, като Педри ще замени Марк Касадо .

Левандовски направи брилянтен старт на сезона, отбелязвайки седем пъти в началните си седем мача в лигата, а 36-годишният играч отново трябва да се присъедини към Ламине Ямал и Рафиня в последната третина на терена в събота.

Поради значителните проблеми на Барселона с контузии, не би било изненада да видим Осасуна да вземе точка, особено като се има предвид тяхната статистика като домакин този сезон. Въпреки това, съветът ни е да се доверим на каталунците, които ще прибавят още три точки в кошницата си.

Прогноза: Осасуна – Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Барселона (Ханзи Флик)
 
Пеня
   
Кунде
Кубарси
И. Мартинес
Балде
Е.Гарсия
Педри
Ямал
Торе
Рафиня
Левандовски
Орос
Будимир
Сарагоса
М.Гомес
Торо
Манкайола
Бретонес
Херандо
Буйомо
Аресо
   
Ерера
 
Осасуна (Висенте Морено)

Прогноза: Осасуна - Барселона 1:2

41