Гуардиола: Моуриньо трябва да спазва нормите на поведение


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола остана разочарован от поведението на Жозе Моуриньо по време на снощния двубой между двата отбора за Суперкупата на Испания. Както е известно, каталунците победиха драматично с 3:2 своя съперник и след равенството 2:2 в Мадрид спечелиха за трети пореден път отличието и общо за десети в своята история. Дебют за новия си отбор направи новото попълнение на „блауграна" Сеск Фабрегас, който влезе като резерва шест минути преди края на редовното време и се отличи с голова асистенция за Лионел Меси.

Краят на сблъсъка обаче бе изпъстрен с грозни сцени - футболистите се скупчиха в средата на терена близо до тъчлинията и започнаха да се дърпат и блъскат, в резултат на което Давид Вия и Месут Йозил получиха червени картони.

В даден момент от развитието на ексцесиите, Жозе Моуриньо се приближи до събралата се група и хвана за ухото помощника на Гуардиола Тито Виланова, което не остана незабелязано от камерите.

„Фотографиите и видеокадрите показват красноречиво всичко. Съществуват неща, които никога не бива да се случват. В противен случай могат да се случат непоправими последствия. Никой не иска противника ни да ни поздравява с победата. Но има елементарни норми на благоприличие. Моуриньо каза, че той не знае кой е Виланова. Той е длъжен да знае кой е той. Аз например добре познавам Каранка, който е важен за Реал (Б.ред. - помощникът на португалския специалист). А Тито е важен пък за нас", заяви разярения Гуардиола в ефира на Catalunya Informacio.

 

175