Фабрегас: Сбиванията в такива мачове са нещо нормално във футбола


Н. Гавазов

Новото попълнение на Барселона Сеск Фабрегас смята, че сблъсъците и емоциите по време на мача за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид са нещо нормално във футбола. Както е известно, след пристигането си от Арсенал в понеделник, 24-годишният футболист направи своя дебют на „Камп Ноу" влизайки в 82-та минута като резерва на Педро. Само шест минути по-късно той асистира при второто попадение на Лионел Меси, което всъщност се оказа и победният гол за каталунците.

Фабрегас бе замесен и в инцидент, при който Марсело влезе грубо в краката му, а това бе последвано от грозни сцени, при които играчите на двата отбора се скупчиха в средата на терена в близост до тъчлинията, а А Йозил и Вия получиха червени картони.

„Това е много конкурентен футбол и е нормално да станем свидетели на подобни емоции. Все пак играят най-добрите отбори в света и всеки един иска да победи. Това са нормални неща във футбола и такива сцени не бива да ни изненадват. Смятам, че дебютът ми е блестящ, макар, че играх само десетина минути. Асистирах, а можех и да вкарам. Щастлив съм, защото винаги е добре да започнеш положително в нов отбор", заяви Фабрегас за Catalunya Informacio.

 

84