Виляреал ще препъне Барселона


Н. Гавазов

Виляреал - Барселона

Стадион: "Керамика“, Виляреал

Дата: 22.09.2024 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Матео Бускетс

 


Барселона ще се стреми да постигне шест поредни победи в началото на кампанията си в Ла Лига 2024-25, когато се отправи към Виляреал в неделя вечер. Отборът на Ханси Флик стартира със 100% успеваемост вътрешния си сезон, като събра 15 точки от пет мача, за да оглави таблицата с точка пред втория Реал Мадрид. Виляреал обаче също има силен старт, след като е без загуба в първите си пет срещи и събра 11 точки, които предполага, че каталунците са изправени пред едно трудно пътуване до "Ел Керамика“.

Виляреал завърши осми в Ла Лига миналия сезон, което ще трябва да се запише като разочарование, като се има предвид, че те бяха пети два пъти и седми два пъти, откакто претендираха за 14-ти през 2018-19.

"Жълтата подводница“ обаче бе във впечатляваща форма в ранните етапи на тази кампания, като спечели три и завърши наравно два от петте си мача, за да събере 11 точки, което ги остави на четвърто място в таблицата, изравнени по точки с втория Атлетико Мадрид и четири от лидера Барселона.

Отборът на Марселино завърши наравно 2-2 с Атлетико в началото на кампанията си, преди да запише поредни победи над Севиля и Селта Виго, за да спечели седем точки от три мача.

Още една точка пристигна като гост на Валенсия на 31 август, преди да запишат победа с 2-1 над Майорка миналия уикенд, като Айозе Перес донесе победата в четвъртата минута на добавеното време в края на 90-те.

"Жълтата подводница“ ще се бори да победи Барселона на домашна земя за първи път от октомври 2007 г., но те успяха да запишат победа с 5-3 над каталунския отбор, когато двата отбора се сблъскаха за последен път в края на януари.


Междувременно Барселона ще влезе в този мач след поражението с 2-1 от Монако в откриването на основната фаза на Шампионска лига в четвъртък вечер.

Червен картон в 10-та минута за Ерик Гарсия направи вечерта много трудна за отбора на Ханси Флик и въпреки че те успяха да изравнят резултата до 1-1 в 28-ата минута благодарение на първия гол на Ламине Ямал в Шампионска лига, Монако отбеляза втори в 71-ата минута, за да спечели и трите точки.

Формата на Барселона в лигата през този сезон обаче е перфектна, записвайки пет поредни победи над Валенсия, Атлетик Билбао, Райо Валекано, Реал Валядолид и Хирона, за да седне на върха в дивизията с 15 точки.

Каталунският отбор вече има три поредни срещи в лигата срещу Виляреал, Хетафе и Осасуна, преди да се върне в Шампионска лига срещу Йънг Бойс на 1 октомври и сега ще има натиск върху тях да осигурят и трите точки от втория си мач във фазата на лигата.

Барселона записа победа с 4-3 над Виляреал в съответния сблъсък миналия сезон, докато както споменахме, те са непобедени като гост на "жълтата подводница“ от октомври 2007 г., демонстрирайки своята доминация в този мач.


Виляреал ще бъде без услугите на четирима играчи срещу Барселона поради контузия - Уили Камбвала , Жерар Морено , Хуан Фойт и Алфонсо Педраса са аут.

Айозе Перес направи впечатляващ старт в кариерата си във Виляреал, отбелязвайки три гола в пет мача в лигата, а испанският национал отново ще води линията в неделя.

Пристигащият през лятото Тиерно Бари също е готов да запази мястото си и има шанс старши треньорът Марселино да посочи непроменен отбор за този мач, което означава, че Йереми Пино и Николас Пепе може да започнат от пейката за първия съдийски сигнал. .

Що се отнася до Барселона, Фермин Лопес , Дани Олмо , Марк Бернал , Андреас Кристенсен , Роналд Араухо , Френки де Йонг и Гави ще пропуснат надпреварата поради контузия.

Феран Торес също е аут поради червения си картон срещу Хирона миналия уикенд, но Ерик Гарсия е на разположение и трябва да започне, въпреки че бе изгонен рано срещу Монако в Шампионска лига.

Имаше известни притеснения относно физическата форма на Марк Касадо , който получи удар в последните моменти на мача срещу Монако, но халфът трябва да започне като титуляр срещу Виляреал.

Ямал е в зашеметяваща форма за Барселона този сезон, отбелязвайки четири гола и регистрирайки четири асистенции в шест изяви, а 17-годишният играч отново ще бъде в първите 11 този уикенд.

На Барселона ще липсва цял набор от важни играчи за този мач и те ще се изправят срещу силен и талантлив отбор на Виляреал. Не би било изненада да видим минимална победа като гост тук, но усещането е, че Виляреал ще успее да задържи отбора на Флик до равенство с ниска резултатност.


Прогноза: ВиляреалБарселона 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Барселона (Ханзи Флик )
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кубарси
И. Мартинес
Балде
Касадо
Е. Гарсия
Педри
Ямал
Левандовски
Рафиня
Бари
Перес
Баена
Парехо
Комесана
Акома
Кардона
Коста
Албиол
Фемения
   
Конде
 
Виляреал (Марселино)

Прогноза: Виляреал - Барселона 0:0

118