Тебас: Барса плащаше на Негрейра, това е корупция


Н. Гавазов

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас сподели мнението си за случая с испанския рефер Хосе Мария Енрикес Негрейра .

"Когато научих това, като адвокат, първото нещо, което си помислих, бе, че от гледна точка на спортните събития давността е изтекла. Това е реалността. Това не означава, че не разследваме този случай. Подадохме жалба в прокуратурата, тъй като според нас тези въпроси трябва да бъдат изяснени възможно най-скоро.

По мое лично мнение, и го заявявам ясно, все още не е доказано, че тези пари са отишли ​​при арбитрите и смятам, че това няма да се докаже, тъй като всичко не е било съвсем така. Барселона плащаше на Негрейра, както се казва, за докладите му, но мисля, че това също не е вярно. Смятам, че тя плати по-скоро, защото смяташе, че той може да влияе върху назначаването на съдии. Това е спортна корупция, но не и степента на подкупност на съдиите – това няма да се докаже.

Очевидно е, че са постъпили погрешно и мисля, че Барселона ще бъде наказана, но не толкова сурово, колкото пишат в Мадрид“, цитира The Wild Project думите на Тебас.

Припомняме, че в началото на миналия август мадридският клуб поиска удължаване на разследването по случая с Негрейра до март 2025 г. По-рано, през май, ръководството на "блаугранас" бе освободено от обвинения в подкупи при плащания на бившия вицепрезидент на техническата комисия на съдиите Хосе Мария Енрикеш Негрейра. Лос Бланкос и Ла Лига също се противопоставиха на обжалванията, подадени от Барселона по време на производството.

104