Агентите на Уилямс обясниха отказа му на Барса


Н. Гавазов

Представители на Нико Уилямс обясниха защо нападателят на Атлетик Билбао е избрал да откаже летен трансфер в Барселона.

Уилямс се превърна в топ трансферна цел за редица европейски отбори, след като впечатли с представянето си за клуба и страната през последната година.

През миналия сезон нападателят вкара осем гола и даде 16 асистенции в 37 състезания, за да помогне на отбора си да спечели Купата на Краля и да достигне пето място.

След това Уилямс започна шест от седемте мача на Испания на Евро 2024, където регистрира три гола, за да помогне на страната си да спечели титлата.

Клубното бъдеще на 22-годишния футболист стана обект на много спекулации след успехите му в Европейското първенство.

Барселона настояваше най-много, за да си осигури подписа му, докато имаше интерес и от клубове от Висшата лига.

Въпреки това, Барселона в крайна сметка остана разочарована, тъй като Уилямс избра да остане на "Сан Мамес" поне още една година.

Представителите на играча, Феликс Тайнта и Хуан Ояга , разкриха, че техният клиент е отказал да се премества през лятото, защото иска да прекара още един сезон в Атлетик Билбао.

Тайнта и Ояга казаха пред AS : "Момчето имаше невероятна година и го потвърди за мен, като беше най-добрият играч на Европейското първенство.

Очевидно имахме много движение, много пътувахме и бяхме щастливи. Да, в края на трансферния прозорец бяхме малко стресирани, но ни харесва. Момчето реши за да остане, той искаше да остане още една година и да работи".

В крайна сметка Уилямс има силна емоционална връзка с Атлетик Билбао, след като напредна в академичната система на клуба и се утвърди като ключов играч заедно с по-големия си брат Инаки Уилямс.

След като помогна на Лос Леонес да завърши на пето място миналия сезон, Нико Уилямс сега очаква с нетърпение да играе заедно с брат си в състезание на УЕФА за първи път.

Възможно е място на финала на Лига Европа да е изиграло роля в решението на Уилямс да остане в баския клуб.

Финалът на Лига Европа 2024-25 ще се проведе на стадиона на Атлетик Билбао "Сан Мамес", предлагайки шанса на Уилямс да спечели европейски трофей заедно с брат си в дома на любимия си клуб.

Уилямс трябва да извърви дълъг път, за да реализира тази мечта, като Атлетик ще започне европейската си кампания срещу Рома на 26 септември.

101