Реал Мадрид победи Реал Сосиедад с две дузпи


Н. Гавазов

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе вкараха от дузпа, за да насочат Реал Мадрид към победата с 2:0 като гост над Реал Сосиедад .

Новината преди началото беше, че Джуд Белингам и Орелиен Чуамени не попаднаха в състава, въпреки че бяха близо до завръщане в игра.

За съжаление на "бланкосите", още едно име бе добавено към техния списък с отсъстващи в първия половин час, когато Браим Диас бе принуден да напусне поради мускулна контузия.

Реал Сосиедад бе най-близо до гол, като Лука Сучич стреля опасно, преди Шералдо Бекер да удари гредата на Тибо Куртоа.

Баските изпитаха повече разочарование в първите 30 секунди на втория период, когато Сучич видя удара му с левия крак да отскочи в далечната греда.

Домакините в крайна сметка бяха принудени да съжаляват за тези пропуснати положения, тъй като Реал Мадрид подпечата авторитета си в надпреварата с два успешни удара от "бялата точка".

Първо, Винисиус изпрати своя точен удар в 58-ата минута, за да открие резултата, преди Мбапе запази самообладание, за да реализира дузпата си и да спечели всичките три точки за отбора на Карло Анчелоти.

РЕАЛ СОСИЕДАД  -  РЕАЛ МАДРИД

Притежание: Реал Сосиедад 48%-52% Реал Мадрид

Удари: Реал Сосиедад 11-16 Реал Мадрид

Удари към целта: Реал Сосиедад 2-6 Реал Мадрид

Корнери: Реал Сосиедад 6-6 Реал Мадрид

Фаулове: Реал Сосиедад 12-9 Реал Мадрид

Победата удължава непобедената серия на Реал Мадрид в Ла Лига до 37 мача и ги приближава на една точка от лидера Барселона, който ще се изправи срещу Хирона в неделя.

Междувременно Реал Сосиедад загуби всеки от трите си домакински мача този сезон и остава на 16-а позиция.

След като спечелиха първата си победа като гост за сезона, Реал Мадрид ще се завърне на "Сантяго Бернабеу" за срещата с Щутгарт от Шампионска лига във вторник.

Що се отнася до Реал Сосиедад, те ще се опитат да дадат положителен отговор, когато се изправят срещу Майорка на Сан Мойкс в сблъсъка от Ла Лига във вторник.

44