Барселона ще запише пета поредна победа


Н. Гавазов

Хирона - Барселона

Стадион:"Монтилив", Хирона

 Дата: 15.09.2024 г.

Час: 17:15

Съдия: Алехандро Мунис

Барселона ще се опита да запази перфектния си старт на сезона, когато направи краткото пътуване до "Естади Монтиливи" за неделното каталунско дерби срещу Хирона.

"Блауграна" в момента води в Ла Лига, докато гостите се отправят към уикенда на пета позиция, след като взеха седем точки от четири мача.

Хирона е само на няколко дни от дебюта си в надпреварата на УЕФА, след като си осигури квалификация за Шампионска лига чрез трето място през миналия сезон.

"Бланкоивемелс" вече очакват с нетърпение да пътуват до френската столица за първия си сблъсък срещу френския гигант Пари Сен Жермен.

Хирона обаче трябва да преговаря за труден мач срещу намиращ се във форма отбор на Барселона, преди да могат да насочат целия си фокус към пътуването си в средата на седмицата до Парк де Пренс.

След като претърпяха значителна промяна на играчите през лятото, новият облик на Хирона имаше неудовлетворителен старт на сезона, след като последваха равенство 1-1 срещу Реал Бетис и тежко поражение с 3-0 срещу Атлетико Мадрид.

Оттогава подопечните на Мичел се възстановиха от бавния си старт, за да разбият Осасуна с 4:0 на "Монтиливи", преди да постигне победа с 2:0 като гост над Севиля благодарение на голове на Иван Мартин и Абел Руис.

Хирона сега ще гледа на трета поредна победа и въпреки че може да са аутсайдери, те ще се вдъхновят от факта, че направиха дубъл в лигата над Барселона през миналия сезон.

След като не успя да спечели трофей в последния сезон на Шави, сега има натиск върху Ханси Флик да подобри тима в първия си сезон като наставник в  Ла Лига.

Въпреки че Флик може да е в ранните етапи на мандата си, привържениците на Барселона имат причина да бъдат оптимисти, след като видяха как техният отбор постигна четири поредни победи.

Блауграна натрупа инерция с три последователни победи с 2-1 над Валенсия, Атлетик Билбао и Райо Валекано, преди да създадат доминираща игра, за да разбият новака Реал Валядолид със 7-0 в последния си мач преди международната пауза.

Рафиня отбеляза хеттрик заедно с голове на Роберт Левандовски , Жул Кунде , Дани Олмо и Феран Торес , като резултатът изпрати Барселона в международната пауза с четири точки преднина на върха в класирането.

Включително миналия сезон, "блауграна" вече записа осем последователни победи, но те ще бъдат предпазливи от факта, че последното им поражение в лигата се случи в срещата като гост с Хирона през май.

Преди да загуби в "Монтиливи" през  миналия сезон, Барселона спечели всеки от трите си мача като гост в Ла Лига срещу Хирона, без да допусне, включително победа с 1-0 през януари 2023 г., когато Педри вкара решаващия гол за своя отбор.

Хирона остава без контузеното дуо Рикард Артеро и Джастин , докато Ориел Ромеу няма право да се изправи срещу своя родителски клуб поради клауза в договора му за наем.

Янгел Ерера не успя да играе за Венецуела поради контузия на адуктора, но се очаква халфът да бъде обявен за годен срещу Барселона.

Арнаут Данжума направи дебюта си за Хирона като резерва на полувремето срещу Севиля, а наетият от Виляреал сега се опитва да спечели първия си титуляр за отбора на Мишел.

Що се отнася до гостите, Гави наскоро се завърна към тренировките на Барселона, докато ускорява възстановяването си от сериозна контузия на коляното, която получи през ноември 2023 г.

Въпреки добрия напредък, 20-годишният играч остава недостъпен за селекция и към него се присъединяват Роналд Араухо , Андреас Кристенсен , Френки де Йонг и Марк Бернал .

Полузащитникът Фермин Лопес наскоро се присъедини към списъка с контузени, след като получи проблем с подколянното сухожилие по време на тренировка с отбора на Испания до 21 години.

Нападателят Ансу Фати се приближава към завръщане в игра, но изглежда малко вероятно той да бъде рискуван за гостуването в неделя.

Хирона се стабилизира след лошия старт и сега все повече прилича на тима от миналия сезон. А това значи, че ще видим един боеспособен противник, който е в състояние да усложни живота на своите съседи. Барселона може да постигне победа, но само, ако не подцени своя съперник и даде всичко от себе си в срещата.

Прогноза: Хирона – Барселона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Барселона (Ханзи Флик)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кубарси
Мартинес
Балде
Касадо
Педри
Ямал
Олмо
Рафиня
Левандовски
Данжума
Руис
Гил
Мартин
Ерера
Циганков
Гутиерес
Блинд
Лопес
Франсис
   
Газанига
 
Хирона (Мичел )

Прогноза: Хирона - Барселона 0:1

32