Реал Мадрид следи звезда на Арсенал, оценена на 67 млн.


Н. Гавазов

От Реал Мадрид са големи почитатели на Вилиам Салиба , като испанският и европейският шампион "проучват“ централния защитник на Арсенал преди потенциален трансфер през следващото лято.

Очаква се Лос Бланкос да подпишат с нов централен защитник през 2025 г., тъй като в момента клубът няма възможности в тази зона на терена след напускането на Начо със свободен трансфер.

Според TBR Football , Реал Мадрид е определил Салиба като трансферна цел, като мадридчани следят отблизо развитието на французина в Арсенал.

В доклада се твърди, че Лос Бланкос са имали представители в неотдавнашния сблъсък на Арсенал във Висшата лига с Астън Вила, за да гледат Салиба, който игра за "артилеристите“ през последните два сезона.

Салиба записа 33 мача за отбора на Микел Артета през кампанията 2022-23 г., след като се завърна от престой под наем в Марсилия, докато той направи 50 мача във всички състезания през последния сезон.

Французинът бе посочен в Отбора на годината на PFA във всеки от последните два сезона, докато бе включен в отбора на Европейското първенство на турнира на Евро 2024.

Салиба също направи силен старт на този сезон, като помогна на Арсенал да запази две чисти мрежи в първите си три мача от новия сезон във Висшата лига.

Централният защитник има договор с артилеристите до юни 2027 г., но ще бъде трудно за клуба му да устои на интереса на Реал Мадрид, ако испанците се обадят следващото лято.

Салиба, който е оценен на £67,5 милиона от transfermarkt , прекара време под наем в Сент Етиен, Ница и Марсилия, преди да стане играч на първия отбор в Арсенал.

Въпреки хитовото пристигане на Килиан Мбапе и сделката за отличния тийнейджърски талант Ендрик, трансферният прозорец през 2024 г. се оказа сравнително спокоен за Реал Мадрид, поне по отношение на числата.

Следващото лято обаче се очаква да има много нови постъпления, тъй като клубът иска да привлече нов централен защитник и централен полузащитник, като Лука Модрич е малко вероятно да подпише друг договор.

Твърди се също, че Лос Бланкос имат желание да привлекат дългосрочен заместник на вратаря номер едно Тибо Куртоа , като се смята, че Барт Вербрюген от Брайтън се смята за тяхна основна цел.

100