Фермин Лопес аут за три седмици


Н. Гавазов

Барселона разкри, че Фермин Лопес е изправен пред три седмици извън терена поради контузията на бедрото, която получи по време на тренировка с отбора на Испания до 21 години във вторник.

21-годишният футболист имаше натоварено лято, представяйки Испания както на Евро 2024, така и на Олимпийските игри, помагайки на националния отбор да триумфира и в двете състезания, което означава, че той се завърна в Барселона по-късно от останалите си съотборници.

Фермин има три изяви на клубно ниво през този сезон, включвайки се от пейката срещу Атлетик Билбао, Райо Валекано и Реал Валядолид в Ла Лига, и той трябваше да представлява Испания до 21 години срещу Шотландия до 21 години и Унгария до 21 години по време на текуща международна пауза.

Халфът обаче получи проблем с бедрото по време на тренировка във вторник и Барселона разкри, че испанецът е изправен пред период от около три седмици извън терена.


"Извършените тестове показаха, че Фермин Лопес има мускулна травма в предния ректус на лявото бедро. Приблизителното време за престой ще бъде около три седмици“, се казва в изявление на официалния уебсайт на Барселона.

Фермин направи пробив в първия отбор на Барселона през миналия сезон и продуктивна кампания му даде 11 гола в 41 мача за клуба във всички турнири.

Триседмичното възстановяване ще отнеме на Фермин до 25 септември, което означава, че той ще пропусне следващите три мача на Барселона в лигата срещу Хирона, Виляреал и Хетафе, в допълнение към откриването на Шампионска лига с Монако.

След това халфът може потенциално да се завърне срещу Осасуна на 28 септември, което идва преди втория мач на отбора от Шампионска лига за сезона срещу Йънг Бойс на домашна земя.


Ансу Фати , Роналд Араухо , Френки де Йонг , Гави , Андреас Кристенсен и Марк Бернал в момента са извън състава на Барселона заедно с Фермин.

Ерик Гарсия обаче успя да се завърне след контузия в крака при успеха на Барселона със 7-0 срещу Реал Валядолид последния път, като испанецът влезе като резерва през второто полувреме.

Каталунският гранд загуби Бернал за остатъка от сезона поради сериозна контузия на коляното, но Де Йонг и Гави напредват във възстановяването си от контузии и това ще бъде като две нови попълнения за Барселона, след като двамата се завърнат.

Педри , Марк Касадо и Дани Олмо започнаха като трима халфове срещу Реал Валядолид, докато Пабло Торе , който замени Фермин в отбора на Испания до 21 години, е друга опция за старши -треньора на Барселона Ханси Флик в тази зона на терена.

22