Барселона ще запише трета поредна победа


Н. Гавазов

Барселона - Валядолид

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 31.08.2024 г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Исидоро Диас де Мера

Барселона ще се стреми да постигне четири победи от четири мача в Ла Лига този сезон, когато се завърне в игра в събота следобед със сблъсък срещу новия член на елита Реал Валядолид.

Отборът на Ханси Флик е начело в таблицата, като може да се похвали с девет точки от първите си три мача за сезон 2024-25, докато Real Валядолид заема 11-то място, с четири точки от първите си три мача за сезона.

Напускането на Шави като старши -треньор на Барселона в края на миналия сезон дойде като изненада и има голям натиск върху новия мениджър Флик да се бори с Реал Мадрид за титлата.

Като се имат предвид всички неща, досегашното ръководство на Флик е впечатляващо, като германецът се справи отлично с редица проблеми извън терена, като същевременно успя да изведе отбора до три поредни победи в Ла Лига над Валенсия, Атлетик Билбао и Райо Валекано.

Барселона трябваше да изостава в два от тези три мача, включително последния път срещу Райо Валекано, като Педри изравни резултата, преди Дани Олмо да завърши дебюта си с победен гол, намирайки вратата в мрежата 82-ата минута на надпреварата в Мадрид.

Има още много футбол да се играе до края на сезона, но стартът на Барселона бе впечатляващ, особено като се имат предвид проблемите им с контузии, а екипът на каталунците ще очаква да влезе в международната пауза през септември на върха на таблицата с 12 точки от четири мача.

В настоящия момент тимът направи само два трансфера това лято, с пристигането на Пау Виктор и Олмо, но се очаква да има раздвижване по-късно, като клубът вероятно ще подпише нов полузащитник, след като загуби Марк Бернал до края на сезона поради сериозна контузия на коляното.

Реал Валядолид, междувременно, също може да бъде доволен от началото на сезона, след като взе четири точки от първите си три мача, което е достатъчно за 11-то място в таблицата.

"Бяло-виолетовите" си осигуриха завръщане в първенството на Испания, като завършиха на второ място в Сегунда дивисион през миналия сезон и започнаха кампанията си 2024-25 с домакински успех с 1:0 над Еспаньол.

След това отборът на Пауло Пецолано загуби с 3:0 от Реал Мадрид, но новаците се съпротивляваха на шампионите за дълги периоди от мача и резултатът бе 1:0 до 88-ата минута, когато Брахим Диас отбеляза, преди Ендрик да добави трети в шестата минута от добавеното време, за да изглежда победата класическа.

Реал Валядолид се завърна в игра в сряда вечерта, като завърши наравно 0-0 с Леганес и сега ще се изправи срещу Барселона преди международната пауза, преди да се изправи срещу Селта Виго на 14 септември.

"Пусела" победи Барселона с 3:1, когато двата отбора се сблъскаха за последен път през май 2023 г., през шампионския сезон на "блаугранас", но тимът не е преодолявал каталунския отбор далеч от дома от ноември 1997 г.

В момента Барселона има седем играчи, които не са на разположение за избор, като Бернал е последният, който има проблем.

Андреас Кристенсен , Ерик Гарсия , Ансу Фати , Роналд Араухо , Френки де Йонг и Гави също липсват за Барселона, като опциите на Флик за промяна са ограничени в този момент.

Главният треньор обаче ще може да даде пълен дебют на Олмо, след като испанецът се появи от резервната скамейка срещу Райо Валекано и може да има още две промени в отбора, който излезе на терена за първия съдийски сигнал последния път, като контузеният Бернал ще бъде заменен от Фермин Лопес , докато Алехандро Балде трябва да влезе вместо Жерар Мартин отзад.

Що се отнася до Реал Валядолид, Ануар Тухами остава недостъпен, но иначе гостите са в отлична форма за надпреварата този уикенд.

Хуанми Латаса , който пристигна от Реал Мадрид през лятото, вероятно ще започне, след като игра от пейката срещу Леганес, но може да се наложи да остане търпелив.

Иван Санчес е друг, който ще бъде в мислите на Пецолано, когато става въпрос за възможни промени, но няма да е изненада да видим същия отбор от сряда вечер, с Раул Моро и Амат Ндиайе , подкрепящи Мамаду Сила в последната третина на терена.

Реал Валядолид се надява да постигне две поредни победи над Барселона за трети път в историята си, но ни е трудно да застанем на страната на гостите тук. Отборът на Флик има достатъчно качество, за да се справи с амбициозния си съперник и да се ориентира към четвърти пореден успех през новия сезон.

Прогноза: Барселона – Валядолид 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Реал Валядолид (Пауло Пецолано)
 
Хайн
   
Перес
Дж Санчес
Бойомо
Роза
К.Перес
Юрич
Амала
Ндиайе
Сила
Моро
Левандовски
Рафиня
Олмо
Ямал
Педри
Фермин
Балде
И. Мартинес
Кубарси
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Ханзи Флик)

Прогноза: Барселона - Реал Валядолид 2:0

39